Tegelverf badkamer

bAls je helemaal klaar bent met de tegels in je badkamer, maar je wilt deze niet vervangen, dan kan tegelverf badkamer een goede oplossing zijn. Met deze speciale verf kun je zo over je badkamertegels verven en creëer je een geheel nieuwe look! In dit artikel geven we je graag een aantal tips over hoe je het beste resultaat kunt bereiken.

Welke tegelverf badkamer is de beste?

Als je de tegels in de badkamer gaat verven, dan is het belangrijk om er bij stil te staan of je wel of niet in de buurt van warm water gaat schilderen. Concreet is de vraag, ga je de tegels in (de buurt van) de douche, het bad of de wastafel schilderen? In dat geval is het namelijk het beste om altijd te kiezen voor Alabastine warmwaterbestendige tegellak en bijpassende grondverf. Ga jij tegels in de rest van de badkamer verven, die dus niet in de buurt komen van warm water? Dan kun je ook voor andere opties kiezen zoals de Histor Wandtegels.

Badkamer tegelverf

Badkamertegels verven – hoe doe je dat?

Nu je weet welke verf je nodig hebt, is de volgende stap om ook daadwerkelijk je badkamertegels te gaan verBadkamertegels vervenven. Maar hoe doe je dat? Wij geven je hier een korte uitleg in 7 stappen. Voor een uitgebreidere uitleg klik hier.

 

  1. Start met het ontvetten van de badkamertegels.
  2. Repareer eventuele beschadigingen met een vulmiddel.
  3. Schuur de badkamertegels licht op om het oppervlakte op te ruwen.
  4. Plak alles dat je niet wilt gaan schilderen nauwkeurig af.
  5. Breng eerst een laag tegelgrondverf aan op de badkamertegels en wacht totdat deze laag droog en overschilderbaar is en schuur weer licht op.
  6. Breng de (warmwaterbestendige) tegelverf aan. Ga eventueel voor een tweede laag.
  7. Ruim alles netjes op.

 

Douche tegels verven

In principe werkt het douche tegels verven hetzelfde als het verven van de rest van de tegels in de badkamer. Alleen moet je in de douche altijd tegelverf gebruiken welke bestand is tegen warm water. Dit kan de Alabastine tegelverf die bestaat uit twee componenten en speciaal tegen warm water bestand is.

Kan ik over mijn badkamer tegels schilderen?

Ja dit kan! Met behulp van speciale badkamer tegelverf kun je makkelijk de tegels in badkamer schilderen.